Over PiKa en Pascal 

        

Het is ooit in een ver verleden begonnen met kinderkleding met de moeder van Pascal.

In de jaren 90 was moeders al druk in de weer met kleurrijke stoffen en patronen in een klein winkelpandje in Leeuwarden wat uiteindelijk even uitgroeide tot een internationaal kinderkledingmerk.

Geinspireerd door haar moeder is Pascal jaren later ook kinderkleding gaan maken, met net zulke kleurrijke stoffen als toen en iets andere modellen. Tot het naaien erg in opkomst kwam enkele jaren geleden is ze overgestapt in verkoop van losse stoffen en haar eigen naaipatronen. Met een leuk lopende stoffenwebshop tot gevolg.

Hoe leuk het ook was om andere mensen het enthousiasme bij te brengen van het zelf kleding maken was dit niet haar ulitieme droom. Van de vele stoffen die ze in haar winkel had wilde ze wel iets maken. Tijd tekort en een te vol hoofd! Het kriebelde al enige tijd.

Begin 2020 besloot ze het roer om te gooien en zich meer te richten op 'maken' van kleding. Met name dameskleding. Met haar jarenlange ervaring in het maken van patronen en het grbruik van rekbare stoffen durfde ze nu eindelijk deze stap te zetten.

 

In de loop der tijd heeft ze een eigen stijl ontwikkeld wat te benoemen is als kleurijke comfy kleding.  Pascal houd enorm van kleur maar ook zeker van een stoere stijl die goed en lekker zit. Ook als je wat voller bent mag je zeker opvallen. 

Niet iedereen is hetzelfde en er is niets mooier voor Pascal om kleding voor iemand te maken die perfect past en geheel naar smaak is gemaakt.  In haar atelier in Wergea (Fries voor Warga, een klein dorpje aan vaarwater net onder Leeuwarden) zul je haar dan ook snel vinden om haar eindeloze stroom aan ideeen uit werken en haar klanten blij te maken met wat ze maakt. 

Je treft haar hier niet alleen aan, haar twee hondjes zijn altijd mee en liggen vaak tevreden in de vensterbank te slapen. Daarnaast heeft ze regelmatig hulp van haar hartsvriendin Gerda.

Door de toeneemende drukte wordt Pascal inmiddels ondersteunt door diverse kundige naaisters uit de regio.

En ook moeders geeft nog regelmatig raad.

Pascal is getrouwd en heeft een volwassen zoon en een bonuszoon. Samen met haar man en hondjes trekt ze het liefst in haar vrije tijd met haar busje erop uit om te kamperen.

 

 

 

© 2020 - 2022 PiKa by Pascal | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel